Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Gebogen hoofden bij Olympia'25: 'Gewoon heel slecht, zeg maar droevig'

Sport

HILVERSUM - Olympia'25 is de eerste wedstrijd na de winterstop slecht begonnen. Thuis werd terecht met 4-1 verloren van het lager geklasseerde Baarn. Een wanprestatie is te negatief, maar slecht was het wel van de Hilversummers.

Het was kil langs het veld van de rood-groenen. Vooral in de eerste helft deelden de spelers van beide ploegen in de malaise. Het was rommelig en vervelend om naar te kijken. Met de bekende ‘brilstand’ gingen de voetballers aan de thee. 

Na de pauze opende Elias Mselmi met een mooie kopbal na zeventien minuten de score voor Olympia. Nadat Baarn tien minuten later de gelijkmaker en daarna de 1-2 maakte was de wedstrijd gespeeld.

Dat Baarn daarna nog twee keer het net van Olympia trof, had de ploeg van trainer Danny Wiersma vooral aan zichzelf te wijten. De puf en de motivatie om er nog iets van te maken waren er uit. Uit armoede ging Wiersma op zijn bankje zitten: "Het was niet meer te coachen. Alles ging verkeerd. We zaten niet goed in de wedstrijd."

Met gebogen hoofden en verwijten naar elkaar verlieten de spelers van Olympia het veld. Zij wisten heel goed dat zij een slechte prestatie hadden geleverd. Wiersma wond er geen doekjes om: "Het was gewoon heel slecht, zeg maar droevig. Baarn speelde vol op de winst en bij ons had ik het gevoel dat dit niet het geval was. We kunnen een aardig balletje trappen, maar er zijn te veel wedstrijden, nu al drie, waarin we niet thuis geven. Als we niet georganiseerd blijven spelen zoals we hebben afgesproken, gaat het verkeerd. Ik hoop dat de drie jongens die door blessures niet kunnen spelen, snel hersteld zijn. Dan komt er meer concurrentie voor een basisplaats."

De ervaren centrale verdediger Rachid Moamediwas was hard in zijn oordeel: "We waren vandaag geen team en gingen geen duels aan. Als het zo doorgaat loopt het verkeerd af. Ik zal de jongens deze week op de training maar eens wakker schudden."
Wiersma vult aan: "Na de winterstop speel je alleen maar lastige wedstrijden. Ploegen die onderaan staan, willen punten halen om uit de degradatiezone te komen. De teams aan de kop willen geen puntverlies leiden om hun promotie om zeep te helpen.”

In de stand - derde klasse C - bezet Olympia nu de zevende plek. En hoe de Hilversummers het seizoen ook eindigen, Wiersma is ook het volgend seizoen trainer van de Hilversumse formatie. "We zijn er uit en gaan door met elkaar. Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet klaar ben. De manier waarop we hier met bestuur, staf en spelers werken bevalt me prima. Er zijn goede ontwikkelingen, met name vanuit de jeugdspelers naar de senioren."

Uit de krant