Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Meer behoefte aan hotels in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - De vraag naar hotelkamers in Hilversum neemt toe. Om meer verblijfsaccommodaties te realiseren en daarmee ook het toerisme te sturen, komt het college van burgemeester en wethouders (B en W) met het 'Afwegingskader Hotels 2020’.

Net zoals in de rest van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) groeit ook in de regio Gooi en Vechtstreek het recreatief en zakelijke toerisme. Dit betekent dat er meer vraag is naar hotelkamers. Om dit toerisme in goede banen te leiden hebben B en W het afwegingskader opgesteld, dat op woensdag 5 februari aan bod komt in de commissie Economie en Bestuur.

"Dit biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van nieuwe en uitbreiding van bestaande hotels in Hilversum", zo stellen B en W. In het opgestelde beleidsstuk staat dat grootschalige ontwikkelingen op dit gebied alleen kunnen plaatsvinden op het Media Park, het Arenapark en rond het Stationsgebied. 

Het motto is meer verblijfsaccommodaties nabij de stations. De gemeente had al plannen voor een hotel opgenomen op het Arenapark en het Media Park.

Ander bijkomend voordeel van deze gewenste uitbreiding van de hotelcapaciteit is dat dit meer werk oplevert voor praktijkgeschoolden. Daar schort het in Hilversum en de regio behoorlijk aan.

Uit de krant