Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Verboden goederen' in growshop Hilversum

Politie

HILVERSUM - Bij een bezoek growshop Mistral Trading aan de Liebergerweg - bedoeld om te zien of de growshop zich aan de regels houdt en niet meewerkt aan grootschalige (illegale) hennepteelt - zijn onregelmatigheden aangetroffen. Burgemeester Pieter Broertjes buigt zich nu over bestuursrechtelijke maatregelen.

Dergelijke controles vinden in heel Midden-Nederland plaats. Een growshop mag goederen leveren voor kleinschalige thuisteelt van hennep voor eigen gebruik, die wordt gedoogd. Wanneer een growshop bepaalde producten in huis heeft, dan kan dat wijzen op het mogelijk maken van grootschalige (illegale) hennepteelt.

In het pand aan de Liebergerweg zijn producten aangetroffen die op de 'verboden goederen' lijst staan. Dit is strafbaar. "Faciliteren van grootschalige hennepteelt wordt niet getolereerd in Hilversum. Ik zal mij beraden op maatregelen om de openbare orde en veiligheid in de buurt snel te herstellen", aldus Broertjes

De gemeenten en Belastingdienst voeren deze controles gezamenlijk uit, daarbij ondersteund door de politie voor de handhaving van de openbare orde. De samenwerking (onder het RIEC-convenant) maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor moet een vollediger beeld ontstaan en moet de overheid uiteindelijk slagvaardiger kunnen optreden. Ook krijgt de overheid met zo’n actie beter zicht op de activiteiten van de ondernemingen, bezoekers en toeleveranciers.

Uit de krant