Afbeelding
Foto: MajankaFotografie

Spetterend Eurodancefestival in Gooiland door Marjoleins Dance Studio

Cultureel

HILVERSUM - Breakdance, klassiek ballet, hiphop, streetdance, jazzdance, moderne dans, zang en toneel. Het kwam allemaal voorbij tijdens de zestiende dansvoorstelling van Marjoleins Dance Studio. 

In een uitverkocht Theater Gooiland toonden ruim 350 leerlingen zowel zaterdag als zondag hun kunsten. Het thema - omdat Nederland voor het eerst het Eurovisie Songfestival won - Eurodancefestival. “Een thema kiezen voor een show blijft altijd lastig, zeker als je al vijftien shows met de dansstudio hebt georganiseerd en ook nog met elke keer een ander thema", aldus eigenaresse Marjolein van Haren van de Hilversumse dansstudio. "Wat een geluk dat Nederland het Songfestival gewonnen heeft en dat ik dit bijzonder actuele thema kon gaan gebruiken." 

Maar om dertig dansen van verschillende landen te laten zien, leek Van Haren wat saai. Daarom koos ze voor de vorm van een internationale danswedstrijd. "Voor de pauze volgen we een aantal landen in de voorbereidingen, waarbij er een impressie met typerende dingen van deze landen de revue passeren. Na de pauze wordt het publiek meegenomen in de aanloop naar het festival, de technische opbouw en voorbereidingen om het dancefestival te doen slagen. Wie gaat er winnen? Wie krijgt de felbegeerde beker?"

Om zo’n show neer te zetten zijn er vooraf bergen werk verzet. Spannende weken want er moet altijd nog veel gedaan worden. Choreografieën maken, muziek zoeken, heel veel oefenen, heel veel extra oefenen, kostuums bestellen en al het regelwerk dat erbij komt kijken. Van Haren: "Hoe fijn is het dan om te horen van leerlingen 'juf ik heb zo’n zin in de show' en 'ik dacht dat een roze kostuum mij niet zou staan, maar ik vind mijn jurk zo mooi'. Het plezier dat iedereen tijdens de voorbereidingen naar de voorstelling heeft, maakt al die inspanningen en extra werkuren helemaal goed."

Uit de krant