Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Duurzame Sterrenschool maakt kans op bouwprijs

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Het begin dit schooljaar geopende schoolgebouw van de Sterrenschool in Hilversum is één van de genomineerden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020. Het duurzame pand is één van de drie genomineerden voor de Circulaire Ring.

De bekendmaking van de uiteindelijke winnaar is aanstaande donderdag 6 februari. Er zijn drie categorieën: de Gouden Kikker voor het meest duurzame project, de Circulaire Ring voor de meest duurzame opdrachtgever en de publieksprijs (één van de bij elkaar opgeteld zes genomineerden).

Als het gaat om de Sterrenschool prijst de jury de aandacht voor circulariteit. "Hergebruik is van groot belang geweest in dit project, evenals het gebruik van hout. De opdrachtgever keek buiten de gebaande paden. Ze hebben veel partijen durven betrekken in hun zoektocht naar een duurzaam en gezond gebouw, zoals ouders, kinderen, de buurt en leveranciers."

De opdrachtgevers voor de Sterrenschool zijn onderwijskoepel Stip Hilversum en de gemeente Hilversum. Bestuurder Geert Looyschelder van Stip is trots op de nominatie: "Een mooie beloning voor de opdrachtgever Stip Hilversum en voor de gemeente Hilversum voor het feit dat ze het aandurfden om een gasloos, circulair en bovenal gezond gebouw neer te zetten."

Uit de krant