Op 9 september 2018 werd de vlogger aangehouden.
Op 9 september 2018 werd de vlogger aangehouden. Foto: Bastiaan Miché

Celstraf voor Hilversumse vlogger na seks met minderjarige

Politie

HILVERSUM - Een bekende Hilversumse 35-jarige haatvlogger is veroordeeld tot een celstraf van 240 dagen, waarvan 193 voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Zij acht bewezen dat hij in september 2018 een Nijmeegse van vijftien jaar seksueel heeft misbruikt. 

Daarnaast heeft hij een vlog gemaakt waarbij hij zich smadelijk heeft uitgelaten over haar en haar familie. Ook dat acht de rechtbank bewezen. De officier van justitie eiste een straf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De advocaat van de Hilversummer was daar razend over en noemde de eis 'onoorbaar'.

De rechtbank schrijft in haar vonnis dat de Hilversummer niet wist hoe oud de Nijmeegse was, maar daar ook niet zijn best voor heeft gedaan om dat te weten te komen: "Integendeel, hij legt de verantwoordelijkheid bij haar door te stellen dat ze loog."

Op 9 september 2018 werd de vlogger aangehouden toen bleek dat zijn vriendin van vijftien bij hem was - zonder dat de ouders dat wisten - en hij seks met haar had gehad. Het meisje bleek na een ruzie met haar ouders naar hem toe te zijn gegaan. 

De vlogger had al enkele maanden een relatie met de Nijmeegse en dacht dat ze 23 was. De Hilversummer heeft nadat hij in de pers was weggezet als pedofiel een vlog opgenomen waarin hij smadelijke uitspraken over het slachtoffer en haar familie doet. Dat neemt de rechtbank hem kwalijk: "Hij heeft het slachtoffer en haar familie extra mee gekwetst."

Ook vindt de rechtbank dat de vlogger het smadelijke filmpje van het internet moet verwijderen. De eis van het OM om de Hilversummer te verbieden opnieuw over de familie en het slachtoffer uit te laten op het internet volgt de rechtbank niet. Zij vindt dat de wet genoeg ruimte biedt om tegen smaad op te treden. "Een verbod is een te grote inperking van de vrijheid van meningsuiting."

Uit de krant