HAP-voorzitter Peter van Dulst (met de microfoon in zijn hand) tijdens de discussie vorig jaar over de verbinding tussen oost en west.
HAP-voorzitter Peter van Dulst (met de microfoon in zijn hand) tijdens de discussie vorig jaar over de verbinding tussen oost en west. (Foto: Bastiaan Miché)

HAP komt met debatbijeenkomst over Hilversum sleutelgebied

HILVERSUM - Met de Oost-westverbinding had de Hilversumse Architectuurprijs (HAP) vorig jaar een onderwerp dat stevig leefde. Met de Hilversumse aanmelding als sleutelgebied bij de Metropoolregio Amsterdam (MRA) meent de stichting opnieuw een goed en groot thema te hebben. Donderdag 2 april verzorgt HAP hierover een debatsessie.

HAP heeft twee architecten/gebiedsontwikkelaars uitgenodigd om over dit onderwerp te praten. Het gaat om Sjoerd Soeters (onder meer supervisor bij grote projecten als Circus Zandvoort en Java-eiland in Amsterdam en co-architect van Amsterdam ArenA) en Friso de Zeeuw (onder andere directeur bij de grootste projectontwikkelaar van het land, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. 

Felix Meurders
Nadat de deskundigen aan het woord zijn geweest, start de discussie over Hilversum sleutelgebied wel of niet?. Felix Meurders is 2 april in de Burgerzaal van het raadhuis de gespreksleider en moet duidelijk worden waar Hilversum nu staat in deze sleutelgebied-discussie. Vertegenwoordigers van de gemeente zijn uitgenodigd om een toelichting te geven op de plannen. 

Nieuwe woorden
"Er gebeurt iets nieuws in Hilversum. De laatste maanden lezen en horen we praten over 10.000 woningen bouwen tot 20240", meldt HAP-voorzitter Peter van Dulst. "Het gaat over de Metropoolregio en nieuwe woorden als een sleutelgebied", voegt hij eraan toe. 

Bereikbaarheid en natuur
Tijdens het debat hoopt de stichting op antwoorden te komen. Kernvragen zijn: wat betekenen deze thema’s voor de toekomst van Hilversum, kunnen 10.000 woningen überhaupt wel, is dit eigenlijk wel nodig en zo ja, waarom, wat betekent het voor de bereikbaarheid en de natuur en wat betekent het voor de plannen rond de Spoorzone en het stationsgebied? 

Aanmelden voor deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, kan via www.hilversumsearchitectuurprijs.nl. De entree is gratis.

Meer berichten