Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hurricanes trappen seizoen af met overwinning

Sport

HILVERSUM - American football-liefhebbers hoeven niet in een zwart gat terecht te komen nu het NFL-seizoen in de Verenigde Staten erop zit. In Nederland is de Eredivisie van start gegaan en de Hilversum Hurricanes zijn goed van start gegaan tegen de Utrecht Dominators.

De weersomstandigheden hadden behoorlijk wat invloed op het spel. De bal gooien, waar Hilversum het voornamelijk van moet hebben, werd bemoeilijkt door de wind. Het duurde dan ook lang voordat de wedstrijd op gang kwam.

De ban
Uiteindelijk was het de thuisploeg die diep in het tweede kwart de ban brak. Na een goede pass van quarterback Maurice Tielen was het receiver Robin Hetharia die de stond op 6-0 zetten. Daarna vloog de bal nog voor het extra punt tussen de palen. 

PAT
Na de touchdown gaven de bezoekers de bal snel weer weg. Tielen wist de bal ditmaal zelf in de end zone te brengen. Na de 'point after touchdown' (pat) gingen de Hilversummers met een 14-0 voorsprong de rust in. 

Regen en wind
Daarmee was het scoren ook meteen over. Na de hervatting kwam de steeds meer opzetten, veelal gecombineerd met regen. Het spel werd slordiger. Scoringskansen waren er niet of amper en de tijd tikte weg in het voordeel van de Hilversummers. 

Erevoorzitter
Het openingsduel van de Hurricanes stond in het teken van de overleden erevoorzitter Addie Braakman. Hij heeft meer dan twintig jaar in het bestuur gezeten van de vereniging. Na een kort ziekbed overleed Braakman op dinsdag 28 januari. Zondag was er voor het eerste fluitsignaal een indrukwekkende minuut stilte.

Rotterdam
Volgende week verwachten de Hilversummers er een schepje bovenop te moeten gooien. Dan reizen de Hurricanes af naar Rotterdam voor een ontmoeting met de Trojans, die op papier een stuk sterker is dan de Dominators.

Horde
"Dit is een horde die genomen moet worden om dit jaar weer een gooi te kunnen doen naar het Nederlands kampioenschap", schrijft speler en voorzitter Tim Beuckens.

Uit de krant