Wethouder Kastje biedt zijn excuses aan voor deze uitglijder.
Wethouder Kastje biedt zijn excuses aan voor deze uitglijder. Foto: © Bastiaan Miché

Foutje: wethouder Kastje vergeet extra investeringen Anna's Hoeve te melden

Politiek

HILVERSUM - Oeps, foutje bedankt. Wethouder Jan Kastje heeft tijdens de raadsvergadering over het voorstel om het raadhuis te verduurzamen zitten slapen. Hij is naar eigen zeggen 'vergeten' te melden dat extra investering en op Anna's Hoeve noodzakelijk is, terwijl de raad daar graag extra zonnepanelen wil als compensatie voor mogelijke CO2-uitstoot van het raadhuis.

"De maandag voorafgaand aan het raadsbesluit is de portefeuillehouder geïnformeerd dat aan deze locatie extra investeringen verbonden zijn om tot een rendabele business case te komen. De importantie van het bericht is op dat moment onvoldoende tot de portefeuillehouder doorgedrongen en hij heeft zich in de raadsvergadering daarom niet gerealiseerd dat hij dit in het debat had moeten opmerken", is de officiële uitleg in de collegebrief. 

Tijdens de raadsvergadering van 29 januari beleefde de wethouder een lastige avond. Zo kreeg hij geen groen licht kreeg om het raadhuis aan te sluiten op een warmtepomp en was er veel kritiek.

Daarnaast steunde de gemeenteraad het voorstel (amendement) van de ChristenUnie voor het onderzoek naar een plek voor circa 3100pv-panelen in plaats van de in het oorspronkelijke voorstel genoemde 1500 pv-panelen. Anna's Hoeve werd nadrukkelijk genoemd als geschikte locatie. 

Met dat in het achterhoofd is het opmerkelijk dat Kastje de extra investeringen op dat moment 'vergat 'te melden. En hoewel de locatie nog niet vaststaat er nog extra onderzoek moet plaatsvinden, betreurt Kastje het niet opmerken van de extra gelden en biedt hij zijn excuses aan aan de gemeenteraad. "Om tot een goede locatiekeuze te kunnen komen, gaat het college opdracht verstrekken aan een extern onderzoeksbureau", schrijft de wethouder nu. "Het bureau krijgt de opdracht om in de gemeente Hilversum te zoeken naar geschikte en kansrijke locaties."

Wanneer dat onderzoek is afgerond, is nog onduidelijk. Wel belooft kastje dat de uitkomsten ervan en verdere uitwerking van de plannen worden besproken in de raadscommissie en gemeenteraad. 

Uit de krant