Afbeelding
Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hurricanes nemen lastige Rotterdamse horde

Sport

HILVERSUM - De Hilversumse american footballers schieten uit de startblokken. Zondag wisten de Hurricanes ook het tweede competitieduel te winnen. De lastige uitwedstrijd in Rotterdam werd met 28-6 gewonnen.

De bezoekers sloegen bij de Trojans vooral voor rust toe. Na twee kwarten gingen de Hilversummers met 21-0 naar de kleedkamer. Nick da Costa bereikte twee keer de end zone en Kevin Saarberg lukte dat één maal.

Beide teams hadden last van de weersomstandigheden. Er was veel wind en regen, al nam de harde wind na de pauze wat af waardoor de passing game meer kans kreeg.

Rotterdam wist op het scorebord te komen. Hilversum hielp de thuisploeg daarbij een handje met twee fumbles en één interception. Na een score van de Trojans kregen de Rotterdammers nog even het idee dat er wat te halen was.

Uiteindelijke gooiden de gasten de wedstrijd op slot met een prachtige play. Met de rug tegen de eigen end zone wist quarterback receiver Saarberg te vinden voor een 98 yard touchdown. Dat leverde direct de eindstand op. 

Vorige week wonnen de Hilversummer op eigen veld al met 14-0 van de Utrecht Dominators. Over drie weken spelen de Hurricanes tegen regerend landskampioen de Amsterdam Crusaders. 

Uit de krant