Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Man in scootmobiel geslagen met schep en aangereden in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Een 66-jarige Hilversummer is met een schep geslagen en aangereden. Dit vond woensdagmorgen plaats op de hoek van de Huygenstraat en de Hoge Larenseweg, meldt de politie maandag.

Het slachtoffer reed 19 februari rond 10.30 met zijn scootmobiel op de Huygensstraat richting de Hoge Larenseweg. Daar zag hij een bekende staan, die tegen hem begon te schreeuwen. Deze man sloeg het slachtoffer vervolgens met een schep. Toen de 66-jarige de klap probeerde af te weren, liep hij een snee op. Het slachtoffer zag hierop kans snel weg te rijden met zijn scootmobiel.

Even later, omstreeks 11.30 uur, reed de man in zijn scootmobiel op de Kleine Drift, vlakbij de Larenseweg. Daar werd hij plotseling van achteren aangereden. Door de klap belandde de man met scootmobiel en al op de stoep en kwam hij tussen de daar geparkeerde scooters terecht. Hoewel het slachtoffer niet gewond raakte, is de scootmobiel door deze aanrijding beschadigd geraakt.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 60 jaar oud. Hij is kaal, ongeveer 1,75 meter lang en heeft een normaal postuur. Tijdens de aanrijding, stond er een vrouw op straat in de Kleine Drift. Deze vrouw vroeg aan het slachtoffer of het goed met hem ging. De politie is onder meer naar deze getuige op zoek.

Uit de krant