Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Kijken naar andere invulling ontmoetingsmoment LHBTI+

Cultureel

HILVERSUM - Het tweewekelijkse ontmoetingsmoment voor LHBTI’ers in wijkcentrum de Geus op vrijdagmiddag stopt binnenkort. Er was te weinig belangstelling voor.

Namens Hilversum Inclusief, dat de bijeenkomsten organiseert, zegt Jerry Braaksma dat er louter mensen uit de werkgroep zelf naar de bijeenkomsten kwamen. En dus heeft de gemeente, dat aan de Geus de huur voor deze ontmoetingsmomenten betaalde, de huur opgezegd. 

Braaksma geeft aan dat nu wordt bekeken hoe dit soort bijeenkomsten wel een succes kunnen worden. Een optie is 'een borrel met inhoud', dat er dus een spreker bij is. En dat kan nog altijd in de Geus plaatsvinden, maar ook ergens anders, zegt Braaksma.

Het is dus zeker niet zo dat de gemeente - door de huur op te zeggen - de werkgroep in de kou laat staan. De Regenboogweek, met allerlei activiteiten rondom LHBTI en acceptatie, van vorig jaar krijgt dit jaar dan ook gewoon een vervolg én - zegt Braaksma - wordt verder geprofessionaliseerd. "A;;een met de ontmoetingsmomenten in de Geus hebben we niet bereikt wat we wilden bereiken."

Uit de krant