Afbeelding
Foto: Minke Maat

Hilversum krijgt een kinderdichter

Cultureel

HILVERSUM - Hilversum heeft vanaf volgend jaar een kinderdichter. Deze kinderdichter is een leerling van groep 7 van de deelnemende basisscholen en wordt voor één jaar aangesteld.

Dat hebben de gemeente en Bibliotheek Hilversum afgelopen week gezamenlijk besloten. De kinderdichter is een initiatief van Het Poëziepaleis. 

Het doel voor het werven van een kinderdichter is om leerlingen van alle leeftijden te laten ‘spelen met woorden’, en om actief bezig te zijn met poëzie. De kinderdichter schrijft gedichten, treedt op en werkt samen met de stadsdichter. 

De betrokken partijen zien in het aanstellen van de kinderdichter een prachtige manier om kinderen enthousiast te maken voor poëzie. "De kinderdichter is een prachtige manier om jongeren in contact te brengen met taal, woordkunst maar ze leren ook om ‘out of the box’ te denken", aldus wethouder Wimar Jaeger van cultuur. "Het is al langer een wens van de gemeente om een kinderdichter aan te stellen. Wij zijn heel blij dat de eerste kinderdichter in 2021 start."

In het najaar van 2020 verzorgen de Hilversumse dichters Mieke van Zonneveld, Robert Grijsen en Minke Maat workshops voor de basisscholen in Hilversum. De kinderdichter wordt door een jury gekozen uit de deelnemende leerlingen.

Directeur Els Brons van de Bibliotheek is enthousiast over het project: “Met poëzie gaan taalvaardigheid en creativiteit hand in hand.”

Uit de krant