Op meerdere plekken werd de vlag gehesen.
Op meerdere plekken werd de vlag gehesen. Foto: © Bastiaan Miché

Rainbow Week in Hilversum krijgt vervolg

Cultureel

HILVERSUM - De gemeente Hilversum blijft zich de komende tijd inzetten voor een inclusief Hilversum. Sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’-ers staan hierbij centraal. En opnieuw komt er een Rainbow Week. 

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in de terugblik over dit onderwerp over 2019. "Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het uitvoeren van het beleidsplan LHBTI", is de conclusie. "Tijdens de uitvoering van het beleidsplan hebben we geen overschrijding gehad van het totaal budget. Voor sommige activiteiten hebben we aanvankelijk minder kosten gemaakt dan begroot."

Eén van die activiteiten van het afgelopen jaar was de eerste Rainbow Week - in samenwerking met de werkgroep Hilversum Inclusief, de Vorstin, Café Brabant en Hilversum Marketing - tussen 11 en 18 oktober. In die week werd de regenboogvlag gehesen bij drie scholen van het voortgezet onderwijs, sportclubs, kerken en buurthuizen.  

Verder waren er speciale LHBTI-films in het Filmtheater, een Rainbow Bingo en de Hip Hop Pride Night. Hoogtepunt van de week was het Hillywood Rainbow Ball, waarbij 450 mensen genoten van optredens van Diva Mayday, de Gooische zangers, Shary-Ann, diverse dragqueens en de Zweedse Songfestivalwinnares Loreen.

Voor de gemeente is dit succes aanleiding om samen met de genoemde partij ook dit jaar een Rainbow Week te houden. Deze zal plaatsvinden van zondag 11 oktober tot en met zaterdag 17 oktober 2020. Ideeën zijn welkom viainclusief@hilversum.nl.

Uit de krant