Impressie van hoe het er straks uit moet komen te zien op de Oosterengweg.
Impressie van hoe het er straks uit moet komen te zien op de Oosterengweg. Foto: HOV in 't Gooi

Extra parkeerplekken op en rond Oosterengweg

Algemeen

HILVERSUM - Nog een paar weken en dan begint de HOV-klus op de Oosterengweg. Ter voorbereiding op de spoorwegonderdoorgang voor auto's en fietsers realiseren de provincie Noord-Holland en aannemer BAM extra tijdelijke parkeerplaatsen op het Peter Panciusplein.

Deze werkzaamheden starten maandag 9 maart. Naar verwachting is de klus op vrijdag 27 maart klaar; precies op tijd voor de aanleg van de onderdoorgang. De eerste werkdag daarvoor is gepland op maandag 30 maart.

Tijdens de bouw vervallen parkeerplaatsen op en rond de Oosterengweg. Ter compensatie realiseren de gemeente en de provincie extra tijdelijke parkeerplekken. Dat gebeurt de komende weken. 

BAM legt ná de afsluiting aan de noordzijde van de kruising met de Van Riebeeckweg - op eigen terrein - 27 tijdelijke plekken aan. De gemeente zorgt voor dertig parkeerplaatsen in de groenstrook van het Peter Panciusplein én legt op de Oude Amersfoortseweg nog drie plekken aan. 

"Tijdens de werkzaamheden sluiten we het weggedeelte waar gewerkt wordt tijdelijk af voor verkeer. Op het Peter Planciusplein blijft één rijstrook beschikbaar", aldus de provincie. 

Uit de krant