Afbeelding
Foto: Politie

Politie schiet op Hilversummer tijdens achtervolging

Politie

HILVERSUM - Een 31-jarige Hilversummer is afgelopen week na een lange achtervolging uiteindelijk aangehouden in Dronten. Tijdens de jacht reed de man op agenten in, waarop zij waarschuwingsschoten losten en de autobanden lek schoten. 

Dat meldt de politie maandagmiddag. De achtervolging begon in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de Te Veenweg Zuid in Eemnes. Daar ging de man er vandoor toen agenten hem een stopteken gaven. 

Een lange achtervolging - via onder andere de A27 - tot Dronten volgde. Hierbij stopte de Hilversummer uiteindelijk op een doodlopende straat bij een terrein aan de Eskimolaan in Dronten. Agenten gaven het bevel dat hij uit de auto moest komen. Daarop begon de man met zijn auto te keren en reed op de agenten in. Daarop werden waarschuwingsschoten gelost en de autobanden lek geschoten.

De 31-jarige verdachte uit Hilversum bleef ondanks deze situatie stukjes heen en weer rijden, maar kon geen kant op. Het ingeschakelde arrestatieteam kon de man uiteindelijk aanhouden. Bij de man is een bloedproef afgenomen voor onderzoek naar drugs- en alcoholgebruik en zijn rijbewijs wordt ingevorderd.  

Hij mocht na verhoor naar huis in afwachting van behandeling van de zaak bij het Openbaar Ministerie.

Uit de krant