Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Loosdrechter opgepakt voor schietincident Leeuwerikstraat

Politie

HILVERSUM - De man die in de nacht van zaterdag op zondag is aangehouden na een schietincident in de Leeuwerikstraat in Hilversum is een 20-jarige man uit Loosdrecht. Het gaat om een bekende van de melder. 

Het schietgeweld vond zondag rond 1.40 uur plaats. Agenten gingen er direct heen en troffen de geschrokken melder samen met aan paar anderen aan. Zij vertelden dat er was geschoten door iemand die zij kenden, aldus de politie vandaag. Er raakte niemand gewond. Hierna ging de verdachte er in zijn auto vandoor. 

Na kort onderzoek wist de recherche de locatie van de auto met de verdachte te achterhalen. Agenten achtervolgden hem en probeerden hem tot stoppen te brengen. Een politiehelikopter kwam ter plaatse en nam de achtervolging vanuit de lucht over. 

Even later raakte de auto met de verdachte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom bij de Sweserengseweg in Maarssen. Agenten waren er snel bij en hielden de man, 20 jaar uit Loosdrecht, aan. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel en vervolgens ingesloten voor verhoor.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. 

Uit de krant