Zaterdag 4 april speelt het Dudok Ensemble hier de Matthäus Passion.
Zaterdag 4 april speelt het Dudok Ensemble hier de Matthäus Passion. Foto: Grote Kerk Hilversum

Vervangende dirigent voor Matthäus-uitvoering Dudok Ensemble

Cultureel

HILVERSUM - Als het Dudok Ensemble op zaterdag 4 april de Matthäus Passion ten gehore brengt in Hilversum dan staat niet de reguliere dirigent voor de musici. Het ensemble-bestuur heeft in Anthony Scheffer de vervanger van Johan Rooze gevonden.

Laatstgenoemde, oprichter van het Hilversumse ensemble, heeft moeten afzeggen in verband met privéomstandigheden. Het bestuur van het Dudok Ensemble heeft snel geacteerd en in Scheffer een vervangende dirigent gevonden. 

Momenteel is Scheffer dirigent van het Faelix Baroque Ensemble en het Ensemble Quintessens. Bij de Bach Cantorij Baarn is hij een van de twee vaste dirigenten en bij Capella Amersfoort is hij artistiek leider.

Overigens is hij geen onbekende, want hij treedt met enige regelmaat op als gastdirigent bij Cantate op de Brink in de Grote Kerk op de Kerkbrink; 4 april ook de locatie van de uitvoering van Bachs meesterwerk. Tevens leidt de jonge dirigent het ensemble op zondag 5 april in Bilthoven en op zaterdag 11 april in Amsterdam.

De uitvoering begint om 15.30 uur; de kerk is open vanaf 14.45 uur. De muzikanten spelen tot 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 35 euro. Meer informatie is te vinden op www.dudokensemble.nl

Uit de krant