Afbeelding
Foto's: Titus Brandsmaschool

Leerlingen Titus Brandsmaschool astronauten voor één dag

Algemeen

HILVERSUM - Voor even in de huid kruipen van een astronaut. Dat kunnen de leerlingen van groep 7 van de Titus Brandsmaschool vertellen hoe dat is.

Dat komt omdat zij donderdag, als eersten van Nederland, kennis hebben gemaakt met het programma SpaceBuzz. Dat omschreven wordt als 'de werelds eerste levensechte virtual reality raket'. 

Voor de jonge Hilversummers was dit een 4D-ervaring met virtual reality. De leerlingen konden zo zelf vanuit de ruimte kunnen zien hoe mooi én kwetsbaar de aarde is. 

"De SpaceBuzz-missie is om kinderen wereldwijd de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden", luidt nadere uitleg.

Het SpaceBuzz-educatieprogramma is ontwikkeld door een team van onderwijskundigen, VR-experts, wetenschappers en astronauten. Dit jaar doet de raket meer dan driehonderd basisscholen aan en lanceert 15.000 leerlingen uit groep 7 de ruimte in.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief