Afbeelding

Gerard Kuipers volgt Jaeger op als wethouder

Politiek

HILVERSUM - De opvolger van de vorige week vertrokken wethouder Wimar Jaeger is bekend. Gerard Kuipers, tot 2018 wethouder in Zandvoort, gaat zo snel als kan aan de slag. Tijdens een extra raadsvergadering op 18 maart wordt hij voorgedragen.

Daarmee is een eind gekomen aan de pakweg zes weken durende zoektocht van D66. Fractievoorzitter Annemarie den Daas is dan ook blij met de opvolger Jaeger. "Gerard heeft ervaring op de portefeuilles Economie, Regio, Toerisme en Metropool Regio Amsterdam (MRA). In Zandvoort waar hij tot 2018 wethouder was, heeft zijn inzet ervoor gezorgd dat de badplaats haar allure, internationale aantrekkingskracht en sfeer terugkreeg. Onze fractie kent Gerard intussen en ziet uit naar samenwerking met hem.”

Ook Kuipers zelf heeft zin in deze nieuwe uitdaging, aldus de Democraten in een persbericht. "Vanaf het eerste moment was er een goede klik, maar dat viel ook wel te verwachten als je ziet wat voor een fijne plek Hilversum is. Om te wonen en te werken, maar ook als dé mediastad van Nederland. Ik verheug me op de momenten waar ik met het gemeentebestuur, de inwoners en ondernemers aan de slag kanom Hilversum verder te brengen. De raad heeft met het college en wethouder Wimar Jaeger daarin natuurlijk al goed koers bepaald, en ik zie er naar uit om daaraan de komende jaren ook mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Joost Koelega, afdelingsvoorzitter van D66 Hilversum: "Gerard Kuipers past goed in Hilversum. Hij brengt zijn eerdere ervaring als wethouder in Zandvoort mee, een gemeente die hij toeristisch sterk op de kaart heeft weten te zetten, met oog voor economie, mens en natuur. Met ervaring binnen de MRA, heeft hij een netwerk waarmee hij Hilversum als Mediastad verder kan helpen ontwikkelen."

Uit de krant