Afbeelding

De tuintrends van dit jaar

Advertorial

Is je tuin aan een opknapbeurt toe maar heb je geen idee waar te beginnen? De volgende vier tuintrends zijn perfect om te gebruiken als inspiratiebron. Met deze trends maak je van je tuin namelijk eenvoudig een heerlijke plek om te vertoeven.

De natuurlijke tuin
Dit jaar is de natuurlijke tuin weer helemaal terug. In deze levendige tuin vind je dan ook veel groen, natuurlijke materialen en waterdoorlatende bestrating. Wil je een natuurlijke tuin aanleggen zonder kosten te maken? Probeer qua tuinonderhoud dan zo veel mogelijk zelf te doen. Verwijder bijvoorbeeld alvast (een deel van) de tegels en plant nieuwe planten. Tot slot mogen een regenton en een moestuin niet ontbreken in de natuurlijke tuin.

De romantische tuin
Pasteltinten zien we in 2020 overal terug, waaronder in de tuin. Combineer deze pasteltinten met ronde en zachte vormen voor een extra romantisch effect. Laat de kleuren en vormen vervolgens terugkomen in de decoratie en het tuinmeubilair maar ook in de bloemen. Kies bijvoorbeeld voor zachtroze hortensia’s of lichtblauw kattenkruid. Maak de romantische tuin vervolgens af door een gezellig hoekje te creëren of een sfeervolle veranda of pergola te bouwen.

De ontstress tuin
De ontstress tuin is de trend voor iedereen die wil ontsnappen van de hectiek van het dagelijkse leven. Gebruik in je zen tuin zoveel mogelijk natuurlijke materialen en plaats veel lekker ruikende planten. Creëer daarnaast een plekje om heerlijk tot jezelf te komen door bijvoorbeeld een boom te planten, waaronder je een zitje maakt. Op dit rustige plekje kun je je heerlijk terugtrekken met een goed boek of om wat ademhalingsoefeningen te doen. Wil je echt uitpakken dit jaar? Dan is een mini wellness maken ook de perfecte manier om te ontspannen in de tuin.

De tuin om in te leven
De tuin van dit jaar is een plek waar je het hele jaar door plezier van hebt. Zorg bijvoorbeeld voor een overkapping waaronder je ook met wat kouder of juist warmer weer lekker zit. Maak daarnaast van de tuin echt een plek om te leven door rekening te houden met het hele gezin. Doe dit bijvoorbeeld door de tuin kindvriendelijk te maken. Tot slot is een buitenkeuken niet alleen hip, maar ook de perfecte manier om te zorgen dat je dit jaar extra veel tijd buiten doorbrengt.

Uit de krant