Afbeelding

Een vernieuwde krant die nóg mooier, aansprekender en uitgebreider is

Algemeen

Je hebt het misschien al gezien, de Gooi en Eembode ziet er vandaag heel anders uit. Voor de vertrouwde voorpagina ligt een extra katern. Dat noemen we ook zo: Gooi en Eembode Extra. Het is de manier waarop we de lokale journalistiek in Hilversum versterken.

De trouwe lezers van de Gooi en Eembode zijn geïnteresseerd in wat er in Hilversum gebeurt. Onze redactie schotelt wekelijks een breed aanbod aan uiteenlopende artikelen met mooie fotografie voor. In deze journalistieke producties zit veel werk. Onze journalisten, fotografen en correspondenten zijn altijd in touw om overal bij te zijn, de juiste informatie boven water te halen en de perfecte foto te schieten.

Meer en mooier
Dat gaan we uitbreiden. We maken de krant nóg mooier, met artikelen die nog aansprekender, boeiender en diverser zijn. Zo maken we wekelijks een groot portret van een aansprekende Hilversummer. We komen sneller met de achtergronden van het Hilversumse nieuws, waarmee we onze actuele website verder uitbreiden. Daarnaast zetten we wekelijks de uitgaanstips op een rijtje voor Hilversum en het Gooi en selecteren we dagelijks het beste verhaal uit onze andere titels in de regio.

Vraag naar goede journalistiek
Dat betekent dus dat we de productie flink opschroeven, zodat we elke dag mooie verhalen kunnen aanbieden. Dat alles noemen we 'Extra'. Dat kunnen we niet gratis aanbieden. Voor deze extra artikelen vragen we de lezer om een bijdrage. Daarmee komen we tegemoet aan de vraag naar goede lokale journalistiek. Dankzij de bijdragen van onze abonnees kunnen onze journalisten, fotografen en correspondenten hun werk blijven doen.

Andere verdeling
Het gevolg is dat we onze krant en website anders gaan indelen. Sommige artikelen bieden we alleen nog maar aan aan onze abonnees. Daarnaast blijft er een deel voor iedereen gratis. Om de scheidslijn aan te brengen, hanteren we deze vuistregel: artikelen waarvoor we een journalistieke inspanning verrichten, bieden we alleen aan abonnees aan. Denk aan interviews, reportages, verdieping, achtergronden en exclusief nieuws. In het artikel hieronder leggen we dat nog wat verder uit.

Wat kost het?
Een all-inabonnement (digitaal + krant) kost 5,95 euro per maand of (en dat is voordeliger) 64,50 euro per jaar. Je blijft dan dagelijks digitaal op de hoogte van het nieuws uit Hilversum en de rest van 't Gooi en ontvangt wekelijks de Gooi en Eembode Extra-krant plus de gratis huis-aan-huiskrant in de brievenbus.
Een digitaal abonnement kost 4,95 euro per maand of 55 euro per jaar. Het verschil is dat je de Extra-krant dan alleen digitaal kunt lezen.

Proefperiode
Ook de komende twee weken ontvang je de Gooi en Eembode Extra nog gratis. Daarna is de proefperiode voorbij. De Extra-editie van 2 april is de eerste die exclusief voor abonnees is.

Zeven vragen en antwoorden over Extra

1. Wat krijg ik als abonnee extra?
Onze redactie duikt nog vaker en nog dieper in het Hilversumse nieuws. Daarnaast maken we meer persoonlijke verhalen, interviews en portretten. Die artikelen publiceren we dagelijks online, achter een betaalhekje. Een selectie zetten we in een Extra-katern dat bij de weekkrant wordt gevoegd. Als abonnee kun je dagelijks alle artikelen online lezen én ontvang je het Extra-katern bij de weekkrant.

2. Waarom doen jullie dit?
We komen tegemoet aan de lezers die goede lokale journalistiek belangrijk vinden en willen meehelpen om dat te behouden en zelfs te versterken.

3. Waarom is het niet gratis?
In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is nieuws niet gratis. Onze redactie maakt heel veel verhalen die je nergens anders vindt. Daar hangt een prijskaartje aan. Dankzij de bijdragen van abonnees kunnen onze journalisten hun werk blijven doen.

4. Er blijft wel een gratis krant?
Ja, onze redactie stelt elke week een mooie krant samen die we helemaal gratis bij je thuis bezorgen. Daarin onze selectie van het (korte) nieuws uit Hilversum, de agenda en het nieuws van de gemeente. Maar de langere nieuwsartikelen, achtergronden, interviews en portretten staan daar niet in.

5. Hoe zit het met het Extra-katern bij de krant?
Abonnees in Hilversum krijgen een dikkere krant thuis dan niet-abonnees. De abonnee-editie kent een selectie van de Extra-artikelen die in die week online zijn gepubliceerd. Dat doen we voor onze abonnees die niet alleen online willen lezen, maar het ook fijn vinden om iets van papier te lezen. De combinatie van online en papier werkt voor veel lezers heel prettig. De abonnee-editie wordt alleen in Hilversum bezorgd, voor abonnees van buiten Hilversum is er een digitale versie.

6. Hoe zit het met de website van de Gooi en Eembode?
Die houden we up-to-date met actuele gebeurtenissen en andere korte berichten. Die kun je gratis blijven lezen en delen. Daartussen kun je ook klikken op onze Extra-artikelen. Je ziet waar het over gaat, maar om verder te lezen vragen we je om abonnee te worden.

7. Kan ik al abonnee worden?
Jazeker! Op gooieneembode.nl kun je je al aanmelden. Je krijgt dan direct toegang tot alle online-Extra-artikelen.

Uit de krant