Afbeelding

Geld lenen om je huis in te richten doe je zo

Advertorial

Als jouw woning toe is aan een verfrissende inrichting dan zul je onder meer nieuwe meubels moeten kopen. Ook zul je een schilder in moeten huren die de muren en het plafond een hip en modern kleurtje kan geven. Dan hebben we het over de vloer nog niet eens gehad, want die moet mogelijk ook nog geüpdatet worden. Hoe zit het bovendien met de keuken? Heb je nieuwe kastjes nodig of moeten ze geschilderd worden? Dit zijn stuk voor stuk flinke kostenposten, terwijl dit nog maar een paar voorbeelden zijn.

Als je niet genoeg geld hebt om je huis opnieuw in te richten dan kun je ervoor kiezen om dit klusje uit te stellen totdat er wel genoeg op je bankrekening staat. Daarnaast kun je ook de keuze maken om geld te gaan lenen op leningen.nl. Zodoende zul je je budget vergroten waardoor je alsnog dat ene meubel kunt kopen die je zo graag wilt. Overigens kun je dan ook een lening oversluiten als dit nodig mocht zijn, dit kan natuurlijk ook handig zijn. Het oversluiten van een lening zou je zelfs kosten kunnen besparen, dat zou helemaal mooi zijn!

Als je ervoor kiest om een lening af te sluiten voor het herinrichten van jouw woning dan zul je onder meer moeten bepalen wat voor soort lening je wilt nemen. Er zijn namelijk een aantal soorten waarvoor je kunt kiezen. Toch zie je met name dat een doorlopend krediet of een persoonlijke lening vaak wordt afgesloten voor zo een doeleinde. Je kunt bovendien een site of een platform gebruiken om alle soorten leningen te vergelijken. Hierdoor kun je kiezen voor het soort lening dat jij graag wilt, maar ook voor de optie die het voordeligst is. Hierbij moet je natuurlijk ook kijken naar de rente en de voorwaarden van de lening, dit is minstens net zo belangrijk.

Wat de beste lening is voor het kopen van meubels of het inrichten van een woning in het algemeen is eigenlijk lastig te zeggen. Om heel eerlijk te zijn kun je het beste gaan sparen. Als je alsnog direct nieuw meubilair wilt en dus een lening wilt afsluiten dan kun je naar alle waarschijnlijkheid het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Dit advies geven we omdat je van te voren nog niet weet hoeveel het meubilair, de vakmannen, enzovoorts gaan kosten. Natuurlijk heb je al wel een vermoeden, maar het precieze bedrag dat je moet betalen is nog niet duidelijk.

Hierdoor is het dus beter om een doorlopend krediet af te sluiten dan een persoonlijke lening. Dit komt doordat je bij een doorlopend krediet niet hoeft aan te geven hoeveel je precies wilt lenen van de leverancier. In plaats daarvan heb je een lening met een maximaal budget, dit wordt ook wel het kredietlimiet genoemd. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Bij een doorlopend krediet heb je te maken met een variabele rente die je betaalt over het opgenomen bedrag. Hierdoor kan de rente gedurende de looptijd van de lening stijgen of dalen.

Een persoonlijke lening is juist heel anders opgezet en een stuk overzichtelijker dan een doorlopend krediet. Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten dan moet je namelijk een specifiek bedrag aangeven dat je wilt lenen. Dit bedrag zal dan op jouw rekening gestort worden waarna je iedere maand hetzelfde bedrag moet terug betalen. Ook de looptijd van een persoonlijke lening staat vast, net zoals de rente die je moet betalen over het geleende bedrag. Met andere woorden, met een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent.

Uit de krant