Afbeelding

Nieuwe elektrische auto's snel uitverkocht

Advertorial

De verkoop van elektrische auto’s gaat in 2020 harder dan ooit. Drie auto’s van het merk Volkswagen zijn zelfs al helemaal uitverkocht voor het gehele jaar. Het gaat om de Seat Mii, Skoda Citigo-e en de Volkswagen e-UP.

Veel elektrische auto’s in de top 10 van 2020

De drie automodellen kwamen allen begin 2020 uit. Met een prijskaartje van rond de 23.000 euro zijn het de goedkoopste elektrische auto’s op de markt. Een andere reden voor de populariteit is de actieradius van de auto’s. Met een bereik van 200 kilometer zijn ze zeer geschikt als stadsauto. Ook de verkoop van andere elektrische auto’s gaan dit jaar harder dan vorig jaar. Zo staan er in februari van dit jaar een aantal elektrische auto’s in de top 10 bestverkochte auto’s.

Tesla model 3 daalt in populariteit

De Tesla model 3 was de bestverkochte auto van 2019 maar is flink gedaald in populariteit. De model 3 valt zelfs buiten de top 50. Dit gebeurde ook met andere Tesla modellen die in het jaar nadat de auto’s uitkwamen fors daalden in verkopen.

Subsidie tot 4000 euro vanaf 1 juli voor particulieren

Wie nog een elektrische auto wil aanschaffen kan het best even wachten. Op 1 juli wordt er namelijk een subsidie van 4000 euro ingevoerd (2000 voor occasions) voor wie als particulier een emissievrije auto koopt of leaset. Deze subsidie is alleen voor particulieren en niet voor zakelijke leasevormen zoals operational en financial lease. De subsidie geldt voor auto’s met een cataloguswaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en de voorwaarde is dat je minimaal 4 jaar eigenaar van de auto moet blijven. Voor private leasecontracten korter dan 4 jaar wordt dus geen subsidie verleent.

Later dit jaar zullen er nog meer elektrische auto’s worden geïntroduceerd. Naar verwachting zal ook de verkoop van deze auto’s vrij hard gaan. Wie kans wil maken om deze nieuwe modellen te bezitten doet er dus goed aan om er snel bij te zijn.

Uit de krant