Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Deal Hilversum met Meld Misdaad Anoniem

Politie

HILVERSUM - De gemeente Hilversum werkt vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Pieter Broertjes en Marc Janssen van het meldpunt tekenden woensdag een samenwerkingsovereenkomst. Relevante meldingen komen hierdoor rechtstreeks bij de gemeente binnen.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Mensen kunnen hier anoniem melding maken van criminaliteit en misdaad. Meld Misdaad Anoniem zet vrijwel alle ontvangen meldingen door naar de politie, maar niet automatisch naar de gemeente. 

Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Hilversum. Daarop moet de gemeente sneller kunnen handelen.

Burgemeester Pieter Broertjes is zeer positief over de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem. “Als gemeente krijgen wij vanaf heden een sterkere informatiepositie als het gaat om de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Een melding kan zomaar een begin zijn van ingrijpen door ons of de politie. Wij zijn niet meer alleen afhankelijk van de wijkagent of buurtcoördinator. Wij hebben nu de ogen en oren van de buurtbewoners erbij.”

Gelijkwaardige informatiepositie
Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, gaf eind vorig jaar aan ernaar te streven om de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Van Dijk: “Ik vind het belangrijk om gezamenlijk als Noord-Holland een vuist te maken. Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie.”

Meld Misdaad Anoniem is bedoeld voor mensen die hun melding niet bij de politie durven te doen. Meldingen gaan over zaken als drugshandel, illegale prostitutie, fraude, mishandeling, en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat bij de organisatie centraal. 

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om een melding te doen via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Uit de krant