Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Matthäus Passion in Hilversum gaat niet door

Cultureel

HILVERSUM - De geplande concerten van de Matthäus Passion door Bachkoor Holland, onder meer die in de Vituskerk op 7 april, gaan dit jaar niet. 

Net als andere culturele gezelschappen moet het Bachkoor Holland de richtlijnen van het RIVM en de overheid opvolgen. Naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte op maandag 16 maart ziet het koor zich, in samenspraak met burgemeester Broertjes van Hilversum, burgemeester Van Bijsterveldt van Delft en de Stichting Matthäus Passion Lochem, helaas genoodzaakt zich voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion te beroepen op overmacht.

Het concert stond gepland in Hilversum op 7 april. Aan het concert zouden meewerken het Concertgebouw Kamerorkest, Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Siri Thornhill (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Thomas Michael Allen (tenor), Halvor Melien (bas), het Haags Matrozenkoor en dirigent Gijs Leenaars.

Alle musici en medewerkers van het Bachkoor Holland betreuren deze situatie ten zeerste. De organisatie geeft nu de hoogste prioriteit aan de gezondheid van het publiek, de musici en medewerkers en het verantwoord organiseren van concerten. 

Het publiek is inmiddels op de hoogte gesteld. Bezoekers die een kaart hebben gekocht, mogen met deze tickets volgend jaar naar de uitvoeringen van de Matthäus Passion tijdens het 100-jarig jubileum van het Bachkoor Holland.

Het stopzetten van de kaartverkoop treft het koor enorm en heeft verstrekkende financiële gevolgen voor de organisatie. Het koor wil een beroep doen op de bezoekers om het Bachkoor Holland te helpen deze moeilijke tijd door te komen, zodat het ook in de toekomst concerten kan blijven organiseren en in 2021 het 100-jarig jubileum kan vieren. 

Het doen van een gift op rekeningnummer IBAN NL84 ABNA 0488 8683 78 ten name van Stichting Bachkoor Holland o.v.v. van ‘Gift’, wordt dankbaar aanvaard. Meer informatie staat op www.bachkoorholland.nl.

Uit de krant