Frank Bosma van Economie Academy
Frank Bosma van Economie Academy Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Advertorial

Samen met Economie Academy vol vertrouwen je economie-examen doen

Bedrijven

HILVERSUM Wil je vol zelfvertrouwen je economie-examen doen voor vmbo, havo of vwo? Volg dan online de examentraining van Economie Academy.

Economiedocent Frank Bosma is in 2012 begonnen met zijn eigen YouTube-kanaal waar eindexamenkandidaten gratis bepaalde uitlegvideo’s kunnen bekijken en tips krijgen. "Dat was zo'n groot succes dat ik in 2014 de Economie Academy heb opgezet om online bijles en examentrainingen te geven."

Achter de laptop

Met Economie Academy kunnen leerlingen achter hun laptop hulp krijgen met video's. "In mijn filmpjes bespreek ik op een duidelijke manier verschillende vraagstukken uit de economie met actuele voorbeelden. Door mijn jarenlange ervaring kan ik precies aangeven wat je moet kennen en maak je veel examenopdrachten die je zelf kunt nakijken. Als je vragen hebt over een examenopgave of bepaald onderwerp dan kun je mij met een druk op de knop een vraag stellen. Ook kan het via mijn live spreekuren die ik regelmatig geef en dan gaat het over huiswerk, tentamen- of examenvoorbereiding. Het is belangrijk dat een leerling vertrouwen heeft in zichzelf en dat hij of zij een hoog cijfer haalt voor het laatste tentamen om met een goed gevoel het examen in te gaan."

Examentrainingen

Frank legt uit dat je voor de examentraining het beste in april kunt beginnen zodat je genoeg tijd hebt voor herhaling en om aandacht te besteden aan andere vakken. "Daarnaast geef ik op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei, als dat nog mogelijk is door de coronavirus, een hele dag examentrainingen in kleine groepjes bij mij thuis. Ik neem de theorie door, leg het uit, geef examenoefeningen en kijk die samen na. Tijdens het nakijken vertel ik wat je beter kunt doen of wat je goed doet. Je kunt je voor deze dagen inschrijven via mijn site."

Online bijlessen


Bij Economie Academy kun je ook het hele schooljaar terecht voor online bijles die gericht zijn op leerlingen in de bovenbouw. "Als je vragen hebt omdat je de uitleg van je docent niet begrijpt of als je niet weet hoe je moet leren dan bespreken we dat online. Ook kun je vragen stellen tijdens het livestream vragenuurtje."

"Leerlingen en ouders kunnen altijd contact met me opnemen door te bellen, appen, mailen of via mijn website. Ik vind het geweldig als ik leerlingen kan helpen om hun examen te halen of het schooljaar. Dat geeft me echt een goed gevoel."

Economy Academy zit aan de Merelstraat 3 in Hilversum, 06-212 400 99, frank@economie-academy.nl. Meer informatie staat op www.economie-academy.nl.

Uit de krant