Vandaag zijn er borden neergezet bij de toegangspaden naar de Hilversumse natuur.
Vandaag zijn er borden neergezet bij de toegangspaden naar de Hilversumse natuur. Foto: © Foto Miché / Remco Jakma

Ook waarschuwingsborden bij speeltuinen

Algemeen

In Hilversum komen ook waarschuwingsborden te staan bij speeltuinen en -weides. Dat gebeurt morgen, zo laat de gemeente Hilversum vandaag weten. 

Vandaag zijn er al borden door de gemeente neergezet bij de toegangspaden bij het bos en de hei. Vanwege het lekkere weer en al de hele week binnen zitten, was het druk in de Gooise natuur. De gemeente zegt dat het Hilversumse bos en de hei 'overspoeld zijn met mensen'. 

Daarbij werd lang niet altijd de anderhalve meter afstand (social distancing) in acht genomen. Die afstand is heel belangrijk en niet voor niets één van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bij niet voldoende afstand houden van elkaar wordt het verspreidingsrisico van het coronavirus groter. 

Dat heeft er vandaag al toe geleid dat politiemensen en boa's zijn ingezet. Zij hebben de natuurbezoekers gewezen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

"Zorg voor uw eigen veiligheid en die van anderen: blijf thuis", is de mededeling. "Ga alleen naar buiten als dit noodzakelijk is en houdt dan minimaal anderhalve meter afstand."

Uit de krant