Afbeelding
Foto: HRBS

Lichtpuntje voor zorgmedewerkers en bewoners Zonnehoeve

Mensen

De medewerkers en de bewoners van Zonnehoeve hebben binnen een lichtpuntje staan. Dat zegt Michiel van Zanten, Hilversummer en werkzaam bij HRBS, dat vrijdag bloemen uitdeelde in het verzorgingshuis.

Met honderddertig bakken stond het Amsterdamse bedrijf vrijdag voor de deur van Zonnehoeve, het expertisecentrum voor dementie van HilverZorg in het Loosdrechtse Bos. Van Zanten zegt dat hij gewoon heeft aangebeld met de vraag of zij de zorgmedewerkers en de bewoners, die sinds donderdag geen bezoek meer mogen ontvangen, kunnen verblijden met eetbare viooltjes. 

"We wilden iets verzachtends brengen voor de mensen die dat nu het hardst nodig hebben. We hopen zo de eenzaamheid en het gebrek aan aandacht te verzachten", zegt hij. De 'HilverZorgers' en bewoners waren blij met de geste. "We zijn met open armen ontvangen", aldus de Hilversummer. Op iedere kamer en in algemene ruimten staat er nu een vrolijke bak met viooltjes. 

HRBS heeft een verse kruidenservice, die voornamelijk aan horeca en het bedrijfsleven levert. Momenteel heeft het bedrijf een overvloed aan eetbare gewassen. Normaliter hadden deze hun weg gevonden naar restaurants, hotels en bedrijfskantines. Nu hebben deze lokaal gekweekte eetbare viooltjes een andere mooie bestemming gevonden. 

Afbeelding

Uit de krant