Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Eerste én tweede coronadode in Tergooi

Algemeen

HILVERSUM - Er zijn twee patiënten van Tergooi aan COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus, overleden. Het gaat om twee mannen, ouder dan 80 jaar. Allebei woonden zij buiten de regio 't Gooi en de Vechtstreek. 

De patiënten waren opgenomen op de locatie Blaricum. Inmiddels staat de teller van met corona besmette patiënten in Tergooi op vijftien. Ook zitten er vijf ziekenhuismedewerkers is thuisisolatie; eentje meer dan gisteren.

Een woordvoerder laat weten dat het ziekenhuis de patiëntenstroom nog aan kan. Er is nog geen tekort aan mensen, middelen en bedden. Het tekort aan beschermingsmiddelen voor het ziekenhuis is een beetje aangezuiverd. "De schaarste aan middelen is iets comfortabeler, hoewel we geen weelde aan voorraad hebben."

RIVM-update

De RIVM-update van 14.30 uur meldt: "Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4.749. Onder hen zijn 1230  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar). De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1.558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600)."

RIVM: "Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners."

Uit de krant