Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run pas weer in 2021

Algemeen

HILVERSUM - Er komt dit jaar definitief geen Hilversum City Run. Dat heeft het bestuur van de gelijknamige stichting dinsdagavond besloten. De datum voor volgend jaar is 18 april.

Het evenement zou - voordat de coronacrisis uitbrak - dit jaar plaatsvinden op zondag 17 mei. Vanwege de aangescherpte maatregelen door het kabinet maandag werd definitief duidelijk dat dit feestje niet doorging. 

Vervolgens is nog bekeken of het hardloopevenement kon worden verplaatst naar een datum later dit jaar. Maar gezien de blijvende onzekerheid en de vele evenementen die al verplaatst zijn naar het najaar, werd duidelijk dat daar geen mogelijkheid toe was. Later deze week volgt nadere informatie aan de deelnemers.

"Voor mij als directeur en verder voor de hele organisatie was dit een moeilijk en emotioneel besluit", aldus directeur Dick Slootbeek. "Het is de eerste keer dat we het besluit hebben moeten nemen om een editie van de Hilversum City Run in het geheel te annuleren. Wij begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar we gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten. Ik wil iedereen veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd."

Uit de krant