Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

MZS maakt taarttour langs woonzorgcentra

Mensen

Met mondkapjes op en plastic handschoenen aan kwamen de vertegenwoordigers van Stichting Mens, Zorg en Sport gisteren bij diverse woonzorgcentra aan. Zoals gewoonlijk kwamen ze niet met lege handen: ditmaal brachten ze taart rond.

Donderdagochtend waren 24 taarten opgehaald bij de Hema in het centrum. MZS, de stichting die voortgekomen uit het Hilversumse voetbal, maakte nu taarttour langs de zeven verzorgingshuizen waar zij in 2018 een Amsterdamse middag hebben verzorgd. 

Als eerste reed vertrok het busje als eerste naar Nieuw Kerkelanden, waar de taartbezorgers hun lekkernij in de sluis van de entreehal moesten zetten. De verzorgingshuizen zijn gesloten en daar gelden nu strenge maatregelen. Zelf hadden de gulle gevers ook maatregelen genomen waaronder de handschoenen en de mondkapjes.

Ook bij Zuiderheide, Beukenhof (Loosdrecht), Gooizicht, De Egelantier, Gooiers Erf en St. Joseph bezorgden zij diverse taarten voor bewoners en personeel. Zoals bij veel initiatieven deze dagen willen zij hiermee die zij de bewoners die het woonzorgcentrum niet meer uit mogen en het hardwerkende zorgpersoneel een hart onder de riem steken. 

De reacties waren heel mooi. Bij een aantal verzorgingshuizen nam de directrice de taarten in ontvangst. "Ze waren zo spontaan en zeiden dat ze het zo goed kunnen gebruiken. Het is zo'n welkome verrassing. Ze wilden ons bijna om de nek vliegen", laat MZS-vrijwilliger William Manuputty weten. 

Wat de volgende actie wordt, is nog niet duidelijk. Daar beraadt de stichting zich nog over. Wel is duidelijk dat de voetbalclinics die gepland waren voor onder meer De Kleine Prins en ACIC zijn uitgesteld.

Uit de krant