Afbeelding

Sim only abonnementen

Advertorial

Tevreden met je huidige telefoon, maar je abonnement verloopt binnenkort?

Je kent het wel, één of twee jaar geleden heb je een telefoon abonnement afgesloten en er een gloednieuw toestel bij gekregen. Nu verloopt je abonnement bijna en krijg je de vraag van je provider om je abonnement te verlengen én je mag zelfs weer een nieuw toestel uitkiezen. Maar wat als je nog tevreden bent met je huidige toestel? Of je wilt je vaste lasten verlagen? Ga dan voor een sim only abonnement.

Wat houdt zo'n abonnement in?

Het is een telefoon abonnement waarbij je alleen een sim kaart zal ontvangen van je provider en géén lease kosten meer hoeft te betalen voor een nieuw toestel. Op deze manier kan je met je huidige toestel een goedkoper abonnement afsluiten en toch gebruik blijven maken van je toestel. Wat natuurlijk ook kan, is dat je zelf een los toestel koopt of misschien heeft een vriend, familielid of kennis nog wel een toestel wat je kan overnemen. Dit is naast goedkoper ook een stuk duurzamer!

Welke soorten abonnementen zijn er en wat kosten deze?

Net als de abonnementen mét toestel, zijn de sim only abonnementen er ook in alle soorten en maten te verkrijgen. Je kan ervoor kiezen om alleen te kunnen bellen met je abonnement of misschien een abonnement met alleen maar data om te gebruiken voor je tablet met 4G ondersteuning. Maar natuurlijk kan zijn er ook abonnementen voor beide.

Het goedkoopste Sim Only abonnement vind je door een goed te vergelijken. Je Sim only vergelijken kun je doen makkelijk en snel doen door gebruik te maken van vergelijkingswebsites. Hier kun je in één oogopslag zien dat bijvoorbeeld om alleen te bellen het abonnement dat wordt geleverd door Simyo en YouFone het goedkoopst is, hier krijg je 200 belminuten óf SMS voor maar 7,- per maand. Deze is ook maandelijks opzegbaar. Voor 1,- extra per maand krijg je zelfs onbeperkte bel minuten én onbeperkte SMS.

Voor alleen een data abonnement is YouFone het goedkoopst. Hier krijg je 1 GB data voor 6,50 per maand op basis van een twee jarig contract. Iets meer data nodig? Dan betaal je 12,- per maand voor 10 GB bij YouFone. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kan je bij BudgetMobiel het goedkoopste sim only abonnement voor onbeperkt data afsluiten voor 20,- per maand. Deze is ook maandelijks opzegbaar!

Al deze informatie wordt zoals gezegd, in één oogopslag zichtbaar als je goed vergelijkt, je Sim only vergelijken scheelt je dus veel tijd én kosten!

Hoe sluit ik zo’n abonnement af?


Als je bij je huidige provider wilt blijven kan je veelal gemakkelijk via de website van de provider aangeven dat je je abonnement wilt verlengen met een sim only abonnement. Zo behoud je ook gelijk je huidige nummer.

Mocht je toch een beter aanbod gevonden hebben bij een andere provider? Dan kan je ook via hun website een nieuw abonnement afsluiten, eventueel met nummer behoud van je huidige provider.

Liever iemand spreken? Ga dan naar de winkel van de desbetreffende provider mocht deze aanwezig zijn of zoek even het telefoon nummer op de website op. Het is heel eenvoudig!

Uit de krant