Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Burgemeester steekt mantelzorgers hart onder de riem in brief

Algemeen

HILVERSUM - Deze week geen video van burgemeester Pieter Broertjes, waarin hij de inwoners toespreekt. Ditmaal is de burgervader in de pen geklommen met daarin speciale aandacht voor de Hilversummers die in de coronatijd mantelzorg verlenen.

"Misschien vindt u het vanzelfsprekend om de zorg voor een naaste op u te nemen. Ik vind dat heel bijzonder", is te lezen in zijn brief, die in zijn geheel in de Gooi en Eembode van donderdag 9 april is te vinden. "Mantelzorgen is normaal gesproken al een zware opgave. Momenteel is deze vorm van zorg extra moeilijk. Daarom wil ik u laten weten dat u er niet alleen voor staat."

Broertjes verwijst daarmee naar de gemeentelijke website - hilversum.nl/corona - waar de mantelzorgers informatie kunnen vinden over hun taak tijdens de coronacrisis. Tevens spreekt de burgemeester een woord van dank uit aan de werkgevers, die begrip en ruimte bieden aan hun medewerkers, zodat zij hun naaste kunnen verzorgen. "Hiermee  draagt u bij aan de juiste balans tussen werk en privé. Dat is belangrijk, want daardoor blijven mantelzorgers gezond, vitaal en productief. Een win-winsituatie voor iedereen."

Maatschappelijke organisaties

Ook roemt hij de maatschappelijke organisaties in Hilversum. Hij heeft grote waardering waarop zij hun dienstverlening hebben aangepast. De coronamaatregelen van het kabinet vragen een compleet andere manier van werken voor hen. "Ik vind het heel mooi om te zien hoe het deze organisaties desondanks lukt om met hun cliënten in contact te blijven."

Sinds de 'intelligente lockdown' van zondag 15 maart moet iedereen zich aanpassen. Zoals hij al eerder heeft gezegd in een videoboodschap ziet hij dat de inwoners daar goed mee omgaan. "Inmiddels zie ik om heen dat Hilversummers een manier hebben gevonden om daarmee om te gaan", schrijft hij. "We houden anderhalve meter afstand, maar verliezen elkaar daarbij niet uit het oog. Er ontstaan allerlei vrijwilligersorganisaties . De coronacrisis is met onze kwetsbaarheid. Juist nu laten Hilversummers zien dat ze veerkrachtig zijn. Dat doet me goed en maakt me trots", luiden zijn vervolgwoorden. 

Tot slot roept Broertjes op om de coronamaatregelen goed te blijven naleven. Hij realiseert zich dat het niet makkelijk is en dat dinsdag 28 april - tot dan gelden de maatregelen zeker nog - nog best ver is. "Alleen op deze manier kunnen we ons leven uiteindelijk weer oppakken", besluit de burgervader.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief