Bode Gert Jan van Nispen komt vandaag bij alle raadsleden, waaronder Aafke Vreugdenhil (CU), langs.
Bode Gert Jan van Nispen komt vandaag bij alle raadsleden, waaronder Aafke Vreugdenhil (CU), langs. Foto: gemeente Hilversum

Stembriefjes voor nieuwe wethouder ophalen bij raadsleden

Politiek

HILVERSUM - Normaal gesproken stemmen de politici met het kastje. Met een druk op de knop geven ze aan of ze voor of tegen zijn en soms - bij een hoofdelijke stemming - moeten ze daarvoor letterlijk hun stem gebruiken. In coronatijden kan dit nu niet en gaat het stemmen compleet anders.

Bode Gert Jan van Nispen bezoekt vandaag alle 37 raadsleden om hun stembriefjes op te halen. Achterin de auto van de gemeente staat een grote, groene bus, waarin de politici hun briefje mogen deponeren. Onderwerp is de beëdiging van Gerard Kuipers als nieuwe D66-wethouder. 

Om ervoor te zorgen dat alle stembriefjes op tijd, veilig en foutloos binnen zijn, is gekozen voor de ophaalmethode. Daarom heeft de raadsgriffie vandaag de bode op pad gestuurd. 

Als alles goed gaat, is Kuipers na de digitale raadsvergadering vanavond dan echt wethouder van Hilversum. . Dat lijkt een formaliteit, al was er gisteravond tijdens de eerste online-sessie behoorlijk wat discussie over. Daarbij ging het niet zozeer over de kwaliteiten van de opvolger van Wimar Jaeger, maar kwamen opmerkingen voorbij als: waarom de Democraat in Zandvoort blijft wonen en vonden diverse fracties het moeilijk om ja te zeggen tegen een persoon die ze niet of nauwelijks kennen. 


Marijke Groesz van D66. Foto: gemeente Hilversum

Uit de krant