Sander Bos gaf gisteren een gastles bij Fit by Rox.
Sander Bos gaf gisteren een gastles bij Fit by Rox. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Lesje latin van een van de beste

Sport

HILVERSUM - In een tijd waar alles anders is, kregen de leerlingen van de vooropleiding van Fitt by Rox ook een andere dansstijl voorgeschoteld. Woensdag was even het latin-dag.

Roxanne Cools, eigenares van de Hilversumse danssportschool, had Sander Bos weten te strikken voor een gastles vanuit het onderkomen aan het Achterom. Via Zoom nam de bekende professionele latin-danser - onder meer bekend theater en televisie zoals van de show van Hans Klok als magical assistant en Dancing with the stars in België - de 55 deelnemers digitaal mee in zijn danswereld.

Een dansstijl die voor alle deelnemers volledig nieuw is, benadrukt Cools. "Lastig, maar nu weet ik echt hoe de bekende 'chacha' pas technisch werkt. Nu nog goed oefenen", meldt deelneemster Anouk op de chat.

De leerlingen hebben via de mail opdrachten gekregen die bij de dansworkhop horen en werken deze nu vanuit huis uit. "We roeien met de riemen die we hebben, maken er het beste van en zien de online-danslessen zeker niet als iets wat minder waard is dan een les in de studio", meldt Roxanne Cools.

Uit de krant