Afbeelding
Foto: Viore

Subsidie voor Viore voor verhuizing naar Oosterengweg

Algemeen

HILVERSUM - Met de viering van het tweede lustrum en het goede nieuws van het nieuwe onderkomen is 2020 voor Viore al een aardig goed jaar. De gemeente doet ook nog een duit in het zakje en geeft het inloophuis voor iedereen die leeft met kanker een éénmalige subsidie van 20.000 euro. 

Momenteel zit Viore nog aan het Oostereind 115. Vanwege de nieuwbouw van Tergooi moet het inloophuis daar weg. Na een lange zoektocht naar een andere geschikte locatie kwam begin april het verlossende woord dat zij onderdak hebben gevonden bij Heelo aan de Oosterengweg 44. Net op tijd want de deadline van woensdag 1 juli kwam in zicht. 

Nu heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het inloophuis een financiële vergoeding te geven voor de aanstaande verhuizing. “Het ondersteunen van Viore sluit naadloos aan bij een aantal kernwaarden die we als gemeente belangrijk vinden als het gaat om sociale dienstverlening: onafhankelijke cliëntondersteuning en ondersteuning van mantelzorgers. Ook werkt Viore met de inzet van vrijwilligers. Er wordt bij Viore ontzettend goed werk verricht en daarom zijn we als college blij om deze subsidie toe te kennen", aldus wethouder Karin Walters van Zorg en Welzijn. 

Volgens het inloophuis biedt de nieuwe locatie betere mogelijkheden tot samenwerking met andere partijen. Als voorbeeld wordt wijknetwerk Zuidoost gegeven. Tevens ziet Viore kans de krachten te bundelen met partijen doe bijvoorbeeld gericht zijn op andere aandoeningen of op jongeren. 

Uit de krant