Afbeelding
Foto: gemeente Hilversum

Kinderraad stuurt zelfgemaakte ansichtkaarten naar eenzame Hilversummers

Algemeen

HILVERSUM - Nu fysiek mensen steunen niet nodig is, gooit de kindergemeenteraad het over een andere boeg. De zestien jonge politici pakken de pen ter hand en sturen plaatsgenoten een zelfgemaakte ansichtkaart op.

De leden van de kindergemeenteraad hebben inmiddels allemaal een set kaarten van hun eigen ontwerp thuis gekregen. In totaal verblijden zij tweehonderd Hilversummers, die een hart onder de riem kunnen gebruiken, met deze attentie.

Nu de postzegels op de ansichtkaarten gaan en de loopjes naar de brievenbus aanstaande zijn, geven de jeugdige raadsleden gehoor aan hun besluit tijdens de digitale vergadering van 8 april. Het idee is om mensen die alleen thuis zitten een beetje op te vrolijken met hun eigen ontworpen ansichtkaarten. Voor het Koningsdagweekend zijn de kaarten binnengekomen bij de kinderen. 

Esdoornblad

Tijdens de online-bijeenkomst is eveneens besloten de onthulling van het kunstwerk, dat symbool staat voor 75 jaar vrijheid, uit te stellen. De kinderen hebben hard gewerkt aan het werk 'een steentje bijdragen'. Het werk bestaat uit beschilderde keien en is in de vorm van een maple leaf, esdoornblad. Het was de bedoeling dat voor het eerst te laten zien op 4 mei tijdens de dodenherdenking in het Rosarium. Vanwege de coronacrisis kan dit nu niet. Samen met burgemeester Pieter Broertjes legt kinderburgemeester Lise van der Ploeg hier op 4 mei om 10.00 uur wel een krans. De kinderraad hoopt het kunstwerk nu in september te kunnen onthullen.


gemeente Hilversum


gemeente Hilversum

Uit de krant