Maria Kruithof - Stoutjesdijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Maria Kruithof - Stoutjesdijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Studio Kastermans

Linjesregen Hilversum: twee Ridders en tien Leden

Mensen

HILVERSUM - Twaalf inwoners van Hilversum hebben tijdens de jaarlijkse lintjesregen een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Twee mensen werden benoemd tot Ridder en tien tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het feestelijke moment vindt normaliter plaats in het raadhuis in het bijzijn van familie en vrienden. Maar vanwege de coronamaatregelen kon dat dit keer niet. Burgemeester Pieter Broertjes nam daarom donderdag al telefonisch contact op met de gelukkigen om hen het nieuws mede te delen. Zij kregen thuis een oranje borrelpakket. 

De onderscheidingen zijn dus nog niet uitgereikt. Zodra er betere tijden aanbreken, zal er landelijk een datum worden vastgesteld, waarop de daadwerkelijke uitreiking van de toegekende onderscheidingen zal plaatsvinden. "Het is ontzettend spijtig dat we het dit jaar voor nu op een andere manier moeten organiseren om deze koninklijke onderscheiding bekend te maken", aldus Broertjes. "Ik hoop op betere tijden, zodat we deze Hilversummers hun onderscheiding kunnen opspelden. Ik kijk uit naar de dag dat ik deze bijzondere Hilversummers hun koninklijke onderscheiding persoonlijk mag uitreiken."

Hieronder een overzicht van de twaalf Hilversummers die dus nog een lintje ontvangen. Eerst de twee Ridders, daarna de tien Leden.

Dhr. M.C. (Marc) van Gelder is een onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurslid van verschillende organisaties, zoals: het Diabetes Fonds, het Helen Dowling Instituut, de “Netherland-AmericaFoundation (NAF)” en voor het historisch paleis en hedendaags museum “Paleis het Loo”.

Dhr. A. (Alexander) de Lanoy Meijer is een onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger/bestuurslid van de Hilversumsche Golf Club, als commissielid Dutch Open van REVED International B.V en als bestuurslid van het landelijke Fonds 1815 (stichting die financiële steun verleent aan veteranen en hun nabestaanden in moeilijke omstandigheden).

Dhr. C.I. (Cees) Brüggemann is een onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange verdiensten voor: de Personele Unie Katholiek Hilversum (samenwerkingsverband van 3 parochies; de H. Vitus – H. Willibrord, de H.Hart – H. Joseph en de O.L. Vrouw – Verrijzenis), tennisvereniging “het Melkhuisje”, het “St. Annagesticht”,“Stichting Padre Geraldo” en project “Obra Social Sagrado de Curacao Jesus”.

Dhr. A. (Ahmed) Doufikar (foto onder) is een onderscheiding toegekend vanwege zijn inzet op maatschappelijk gebied voor met name de Marokkaanse gemeenschap in Hilversum: als maatschappelijk werker bij Versa – Welzijn, als verbinder in de driehoek tussen de Marokkaanse gemeenschap, de Hilversumse politiek en het professionele ondersteunend welzijnsveld; als vrijwilliger bij de PvdA voor de inwoners van Hilversum Oost en – Noord en als vrijwilliger bij d emoskee en moskeevereniging al-Amal.

(Tekst gaat verder onder foto)


Foto: Studio Kastermans

Dhr. G. (Gerard) Dubois is een onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange inzet voor de samenleving: voorde gemeentelijke politiek voor het CDA, voor de Christelijke Gereformeerde Kerk, voor Stichting Andantina, voorStichting Schuldhulpmaatje en voor Bibliotheek Hilversum.

Dhr. A.N.A. (Arnoud) Frankvoort is een onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange inzet en enorme betrokkenheid bij korfbalvereniging “de Corvers”.Mw. M. (Maasje) van der Veen – Hoffman is een onderscheiding toegekend vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor Amaris Gooizicht en Stichting Dobre Destiny.

Mw J.M. (Joke) Looije – Loman is een onderscheiding toegekend vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor Amaris Gooizicht en het Gooisch Fanfare Orkest (voorheen Oranje Harmonie).

Mw. M. (Gré) Bakker – Randshuizen is een onderscheiding toegekend vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor woondienstencentrum St. Joseph (voorheen woonzorgcentrum Marimba) en de door haar opgerichte bridgeclub.

Dhr. M.L. (Meijndert) Ruitenberg is een onderscheiding toegekend vanwege zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor: De Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve, voor de Vereniging Helemaal Oké Oost Hilversum, de lokale politieke partij Hart voor Hilversum en voor Stichting de Geus/Wijkcentrum de Geus.

Mw. A. (Aaf) Buurman – Schilstra is een onderscheiding toegekend vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voorde bewoners van Amaris Gooizicht.

Mw. M.P. (Maria) Kruithof – Stoutjesdijk is een onderscheiding toegekend vanwege haar vele vrijwilligerswerkzaamheden, o.a.: haar inzet voor vele verschillende activiteiten voor de protestantsewijkgemeente Hilversum, vrijwilligerswerk voor Amaris Zuiderheide en haar inzet voor roeivereniging Cornelis Tromp.

Uit de krant