Afbeelding
Foto: Filmtheater Hilversum

Kunst voor het raam bij Filmtheater Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het filmtheater als één grote openluchtgalerie. Dat is het idee achter Kunst voor het raam. De culturele instelling aan het Herenplein biedt lokale kunstenaars, fotografen, grafische vormgevers en andere creatieven uit de kans en de ruimte om hun werk te presenteren aan Hilversum. 

In ieder geval blijven de deuren van Filmtheater Hilversum dicht tot en met 20 mei. Dit komt door de coronamaatregelen. Het gebouw wordt daardoor niet gebruikt en dat is zonde. Om het dorp en het Herenplein in het specifiek op te fleuren in deze tijden van corona biedt het filmtheater de vierkante meters raam aan als expositieruimte. 

"Zo hebben alle Hilversummers de kans om van lokale kunst te genieten en tegelijkertijd iets te doen bij een wandeling door de stad. En daarnaast maken we met z’n allen de stad een stukje mooier en vrolijker, want kunst verbindt", luidt de uitleg in een persbericht van Filmtheater Hilversum. 

Voorwaarden

Voor degenen die interesse hebben en willen exposeren is het goed te weten dat er voorwaarden zijn. Iedere deelnemer mag bijvoorbeeld maximaal drie kunstwerken presenteren. Tevens is een korte biografie over de kunstenaar zelf handig, zodat het bij de werken kan komen te hangen. 

Belangstellenden wordt gevraagd een mail te sturen van het werk/werken - info@filmtheaterhilversum.nl - onder vermelding van Kunst voor het raam. De organisatie neemt vervolgens contact op met de mailer. In principe blijft alle kunst hangen tot en met 20 mei. Verlenging is mogelijk. Alles is afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen. 

Uit de krant