De auto van de verdachte.
De auto van de verdachte. Foto: Politie Hilversum

Hilversumse hoest in gezicht agent en zegt dat zij corona heeft

Politie

HILVERSUM - Een 18-jarige Hilversumse heeft afgelopen nacht opzettelijk gehoest in het gezicht van een agent en daarbij gezegd dat zij corona had. 

Dat meldt de Hilversumse politie op social media. De vrouw werd aangesproken na een korte achtervolging die begon op het Langgewenst en via de Mies Bouwmanboulevard eindigde op de Erfgooiersstraat.

Agenten zagen rond 0.30 uur een voertuig rijden in het centrum van Hilversum met daarin vier personen, die zich niet aan de minimale afstand van anderhalve meter hielden. "Bij het zien van de collega’s ging de bestuurster er op hoge snelheid vandoor", aldus de politie.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurster op de rotonde bij de Mies Bouwmanboulevard tegen de richting in en bereikte zij vervolgens de snelheid van 100 kilometer per uur. Op de Erfgooierstraat reed zij 80 waar 30 is toegestaan. Vervolgens stopte de Hilversumse de auto en renden de inzittenden de auto uit. Even later werd de bestuurster aangehouden op verdenking van roekeloos rijden.

Eenmaal in de politiewagen hoestte de verdachte één van de agenten opzettelijk in het gezicht en zei corona te hebben. Zij zal zich ook hiervoor moeten verantwoorden bij justitie. Haar rijbewijs is ingevorderd en het voertuig is in beslag genomen. 

Uit de krant