Ineke van de Rotte.
Ineke van de Rotte. Foto: Senver

Seniorenclub Senver heeft weer een nieuw bestuur

Mensen

HILVERSUM - Seniorenvereniging Senver heeft weer een nieuw bestuur. Deze nieuwe ploeg vervangt mensen die in januari demissionair geworden worden na een meningsverschil binnen de vereniging over de toekomst van de Senverbus.

Omdat er vanwege de coronacrisis geen algemene ledenvergadering kan plaatsvinden, heeft de nieuwe samenstelling een tijdelijk karakter. Zodra er weer een ledenvergadering is, zal het nieuwe bestuur bekrachtiging vragen van de benoeming.

Het nieuwe bestuur telt vier leden. Voorzitter is geworden Ineke van de Rotte, zij bekleedde deze functie al eerder. VCan de Rotte ging onlangs met pensioen als directeur van de landelijke leescluborganisatie Senia. "Er was een nieuwe voorzitter nodig en niemand meldde zich. En ik wilde toch niet meemaken dat zo'n leuke club naar de filistijnen gaat", verklaart ze haar aanmelding. "En ik zit altijd voor met ideeën."

Verder zijn bestuurslid Helmi Duijvestein en Bertine van der Pluijm, beiden zijn werkzaam (geweest) in de gezondheidszorg. Het vierde nieuwe bestuurslid is Andele Nauta, tot zijn pensioen bedrijfsjurist, en als vrijwilliger al lange tijd werkzaam in Rechtswinkel Hilversum.

Onenigheid
Begin dit jaar was er gedoe binnen de Hilversumse seniorenclub. Het voltallige bestuur trad toen af nadat er onenigheid ontstond over de Senver Bus die zou stoppen. Die bus staat nog altijd te koop, zegt Van de Rotte nu. "We kijken naar een oplossing." Het ideale scenario zou volgens de nieuwe voorzitter zijn dat een grote organisatie de bus onder zijn hoede neemt en activiteiten voor ouderen houdt.

Momenteel zijn alle activiteiten waarbij mensen elkaar lijfelijk ontmoeten, stopgezet. Wel is Senver actief door dagelijks een digitale Oppepper te verspreiden met onder andere muziek, gedichten, cabaret en recepten. Daaruit ontstaan ook nieuwe initiatieven zoals een ruilrubriek van legpuzzels, en het regelmatig bij elkaar komen via video-bellen. 

Bel-actie
Tenslotte is er een bel-actie gaande waarbij de 600 leden waarvan geen e-mailadres bekend was, worden opgebeld worden door vrijwilligers. Met de mensen die daar prijs op stellen, wordt regelmatig telefonisch contact gehouden.

Senver telt ruim 2100 leden. "Het zou mooi zijn als we in juni of juli weer wat buitenactiviteiten, zoals fietstochten, kunnen organiseren", aldus de nieuwe voorzitter. "Maar ouderen zullen waarschijnlijk wel de laatste groep zijn die weer alles mogen. Maar ik wil niet zielig doen hoor. Ook voor jongeren, studenten, is de huidige situatie heel vervelend."

Uit de krant