Afbeelding
Foto: Grote Kerk Hilversum

Nog éénmaal klokken van troost en hoop

Algemeen

HILVERSUM - Een goede twee maanden hebben de klokken van de Grote Kerk meegedaan aan de landelijke oproep om iedere woensdag van 19.00 tot 19.15 uur van zich te laten horen. Dinsdag 5 mei klinken de klokken van troost en hoop voor de laatste maal op de Kerkbrink.

De Raad van Kerken in Nederland heeft na het ingaan van de 'intelligente lockdown' vanwege de uitbraak van het coronavirus opgeroepen om als kerk de boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. Dat gebeurt door middel van het luiden van de klokken en dat is al zo vanaf woensdag 18 maart.

Nu de overheid besloten de coronamaatregelen enigszins te versoepelen. Vanaf maandag 4 mei gaan de basisscholen (deels) weer open is besloten met dit wekelijkse ritueel te stoppen, zo meldt de Grote Kerk. "Met de opening van de basisscholen in mei worden de eerste, voorzichtige, stappen naar een nieuwe fase gezet. Op basis hiervan hebben de initiatiefnemers van de ‘Klokken van troost en hoop’ besloten de nationale actie gefaseerd te beëindigen. Op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, zullen de klokken dan nog eenmaal luiden tussen 12.00 en 12.15 uur", is de precieze tekst.

Uit de krant