Afbeelding
Foto: Beeld en Geluid

Video-inzamelingsactie Beeld en Geluid over dagelijkse leven tijdens lockdown

Coronavirus

HILVERSUM - COVID-19, de intelligente lockdown, social distance en de 1,5 meter maatschappij; begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Want ons leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend zijn. 

Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijkse leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan het archief. Hiervoor start het instituut nu met de landelijke inzamelingsactie Verhalen uit het hart

Een selectie van de inzendingen wordt bewaard voor de eeuwigheid en toegankelijk gemaakt, zodat nu en in de toekomst te zien is hoe de mensen leefden in deze corona-tijd. Ook is een aantal video’s straks te zien in het nieuwe museum van Beeld en Geluid.

Voor de campagne hebben we de website Verhalen uit het hart ingericht waar amateurfilmers hun video kunnen uploaden. Hier kunnen zij selecteren op welke manier zij hun video gearchiveerd willen hebben. Een overzicht van de ingestuurde video's is hier terug te zien. 

Uit de krant