Afbeelding
Foto: Popronde

Popronde 2020 staat in de steigers, medio november in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Over het leven na de coronamaatregelen is nog weinig bekend. De Popronde echter kijkt alvast ver vooruit en wil in september beginnen met het rondreizende muziekfestival, dat op zondag 15 november Hilversum moet aandoen.

Hilversum is één van de 42 plaatsen waar de Popronde in elf weken tijd neer moet strijken. Het is voor de vijfde keer dat de mediastad - Podium de Vorstin om exact te zijn - het decor is van het festival. De line-up is vijf weken van tevoren bekend. 

Op zaterdag 12 september hoopt de organisatie af te kunnen trappen. Het slotstuk vindt plaats in de Melkweg in Amsterdam zaterdag 28 november. "Wij zijn hoopvol dat de maatregelen betreffende het coronavirus tegen die tijd toelaten dat de deuren van horeca, poppodia, kapperszaken, kerken, koffietentjes, musea en galeries weer open zijn voor artiesten en publiek, zodat er gezamenlijk van livemuziek genoten kan worden", aldus de organisatie van de Popronde. "De ontwikkelingen rond het virus worden nauwlettend inde gaten gehouden, de richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd", is de laatste toevoeging.

Inmiddels is de selectie voor de 2020-editie geweest. De selectiecommissie heeft 147 talentvolle bands en artiesten gekozen uit het aanbod van duizend aanmeldingen. Zij zijn geselecteerd door een commissie die uit honderdvijftig muziekprofessionals bestaat. Onder hen Jim van Kooten van De Vorstin, Bas van Dalen en Michiel Veenstra van KINK en Malik Berrabah van de Wisseloord Studios. 

Dit festival met het enorme aantal talentvolle bands en artiesten kan als springplank dienen. In het verleden hebben bijvoorbeeld Kensington, De Staat, Blaudzun, Lucas Hamming, Haevn en Jeangu Macrooy meegedaan aan de Popronde. 

Uit de krant