De grote industriële showroom van Volvo-dealer Buitenweg in De Tinfabriek.
De grote industriële showroom van Volvo-dealer Buitenweg in De Tinfabriek. Foto: Myron van Ruijven

Volvo-dealer Buitenweg viert haar 125-jarig jubileum

Advertorial

HILVERSUM De broers Jan en Stephanus Buitenweg zijn op 24 april 1895 begonnen met hun rijtuigenfabriek in De Bilt.

Inmiddels is het familiebedrijf Volvo-dealer Buitenweg, met vestigingen in Baarn, Hilversum en Naarden, uitgegroeid tot de meest vooruitstrevende Volvo-dealer in 't Gooi met een hecht team van meer dan vijftig medewerkers. Ook is het bedrijf een betrokken partner voor cultuur en sport. Ze hebben een nauwe samenwerking met zeven sportverenigingen en steunen diverse culturele initiatieven in de regio. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Geschiedenis

De bijzondere geschiedenis van Buitenweg is duidelijk zichtbaar wanneer je de showroom binnenstapt. In de grote industriële showroom in De Tinfabriek in Naarden staat een rijtuig uit de eerste jaren van Buitenweg. Aan de wand in Hilversum prijkt een wapenschild dat David Buitenweg, de vader van Jan en Stephanus, ontving van koning Willem III als dank voor het leveren van een ‘duc’ voor Wilhelmina. Met de opkomst van de auto ging Buitenweg over tot het bouwen van carrosserieën. Kort zijn de merken Hudson en Essex verkocht en na de oorlog werd dit het Zweedse automerk Volvo. Buitenweg verhuisde in de jaren zeventig naar Hilversum. Later werden de Parkgarage in Baarn, op dat moment de oudste Volvo-dealer van Nederland, en de Wilhelminagarage in Naarden bij de familie Buitenweg gevoegd.

In ontwikkeling

Algemeen directeur Willem Jan van der Burg legt uit dat de autobranche in ontwikkeling is. "Zo is eigenaarschap van een auto steeds minder belangrijk en zijn nieuwe leasevormen en abonnementen sterk in opkomst. We kunnen hier op inspelen met onze eigen leasemaatschappij SummumLease en leveren echt maatwerk voor onze klanten." Bij Volvo is duurzame mobiliteit steeds belangrijker. "De vraag aan onze klant is: wilt u een Volvo mét of zonder stekker? Wij kunnen een Volvo leveren als mild hybride die elektriciteit regenereert, plug-inhybride met stekker of een volledig elektrische auto."

Jubileumaanbod

Deze tijd is voor Buitenweg een beetje dubbel. "Aan de ene kant hebben we te maken met een uitdagende periode en tegelijkertijd willen we stilstaan bij dit bijzondere moment." De jubileumfestiviteiten zijn uitgesteld tot het najaar. "We organiseren dan een weekend vol muziek en activiteiten om onze klanten te bedanken voor hun loyaliteit en steun. Om het jubileum toch te vieren hebben we een virtuele showroom. Klanten kunnen dan videobellen met ons verkoopteam. Ook bieden we een showroom aan huis: van oriëntatie tot aflevering, geheel online en bij je thuis. En we hebben een speciaal jubileumaanbod, want wie jarig is, trakteert. Je profiteert tot en met 30 mei van extra voordeel bij een gebruikte of nieuwe Volvo uit voorraad. Kijk voor meer informatie op www.buitenweg.nl."

Uit de krant