De woning aan de Eemnesserweg.
De woning aan de Eemnesserweg. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voor afpersing en vernieling opgepakte Hilversummer alweer vrij

Politie

HILVERSUM - De 19-jarige Hilversummer die dinsdag werd opgepakt voor het al maandenlang terroriseren van zijn ex en haar moeder, is vrijdag alweer vrijgelaten. 

De rechter-commissaris meende dat er niet voldoende bewijs was om de verdachte, die was voorgeleid op afpersing en vernieling, langer vast te houden. Ook zijn er geen voorwaarden opgelegd. 

Het Openbaar Ministerie (OM) is verbaasd en laat weten 'ogenblikkelijk appel' te hebben ingesteld tegen die beslissing. "Dat appel dient naar verwachting donderdag", aldus een woordvoerder van het OM. "Tot die tijd loopt de verdachte vrij rond en dat vinden wij verontrustend. Bijkomstigheid is dat de officier beperkingen had opgelegd en die zijn ook van de baan met zijn vrijlating."

Het zou gaan om de man die al maandenlang vernielingen aanricht bij zijn ex en ook haar moeder Jolanda. Zij was tot afgelopen donderdag woonachtig op de Eemnesserweg. Daar zijn meerdere malen de ruiten vernield, waardoor de Hilversumse haar ramen bedekte met hout. Ook werden beiden meerdere malen (telefonisch) bedreigd.

Twee weken terug sloeg het slachtoffer alarm in deze krant en gaf aan zich in de steek gelaten te voelen door de gemeente, en in het bijzonder burgemeester Pieter Broertjes. Afgelopen dinsdag werd de 19-jarige Hilversummer opgepakt en was er ook een belletje van de burgemeester. 

Nu loopt de 19-jarige man echter weer vrij rond. De Hilversumse, die zich in de woning aan de Eemnesserweg niet meer veilig voelde, heeft ondertussen al wel een andere woning weten te vinden.

Uit de krant