Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Na tulpen komen pannenkoeken: Lionsclub Hilversum trakteert zorgmedewerkers

Coronavirus

HILVERSUM - De tulpenactie voor Hilversumse zorgmedewerkers was al een succes. Nu is Lionsclub Hilversum met een plan gekomen om - als het gaat om het zorgpersoneel - de inwendige mens te versterken en te verblijden.

Met de nieuwe pannenkoekenwagen van de club worden daarom verschillende zorginstellingen bezocht. In die wagen worden een paar honderd pannenkoeken gebakken. Die gaan in warmhoudbakken naar de voordeur, de zorgmedewerkers verdelen vervolgens de pannenkoeken in de instelling. 

Vrijdag stond de wagen voor Gooizicht, over een week is Zuiderheide aan de beurt. "De beroemde striptekenaar Jan Kruis van Jan, Jans en de kinderen, bedacht de legende van Sint Pannekoek. De oer Hollandse traktatie is in die legende een verbindend element dat troost biedt", aldus Lukas Arends van Lionsclub Hilversum. "In deze Corona-tijd krijgt ieder verbindend en troostrijk verhaal een diepere betekenis. De pannenkoekenactie is daar een voorbeeld van."

Het publiek kan de pannenkoekenactie steunen door geld over te maken op Lionsclub Hilversum We Serve NL22RABO0113858744 onder vermelding van 'We Serve Pannenkoeken'. Elk bedrag is welkom, iedere cent gaat in het beslag en andere ingrediënten voor de pannenkoeken voor mensen die iets extra’s verdienen.

Uit de krant