Afbeelding
Foto: Filmtheater Hilversum

Filmtheater werkt hard aan heropening na goede nieuws van Rutte

Cultureel

HILVERSUM - De heropening van Filmtheater Hilversum staat in de steigers. Het personeel van de culturele instelling staat te trappelen om de deuren weer open te mogen gooien.

Vanaf 1 juni mag ook het filmtheater aan het Herenplein weer open vanwege de versoepelde coronamaatregelen. De woorden van minister-president Mark Rutte van afgelopen woensdag zijn dan ook 'goed nieuws, zoals het filmtheater het verwoordt.  

De heropening gaat uiteraard op een verantwoorde en veilige manier in deze anderhalvemetersamenleving. Dat betekent onder meer veel aandacht voor social distancing en een aangepaste bezetting. 

Een officiële datum voor de heropening is er nog niet. Nu is het adagium alle zeilen bij te zetten om het eigen plan met daarin de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)en de Nationale Bioscoopbond af te maken.

"Wij zijn dolblij en nu hard aan het werk om ons heropeningsprotocol te fine-tunen, te testen met onze vrijwilligers en alle nodige voorbereidingen te treffen en de veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers staat daarin uiteraard voorop", klinkt het enthousiast. Vanwege het goede nieuws uit Den Haag heeft het filmtheater een flinke portie feelgood klaar staan in het digitale aanbod. 

Tot de heropening kunnen Hilversummers genieten van de tijdelijke openluchtgalerie Kunst voor het Raam. De oproep aan lokale kunstenaars om hun werk voor de ramen te hangen van het gebouw was niet aan dovemansoren gericht. Volgens het filmtheater is hier massaal op gereageerd en is de ruimte volledig gevuld. Er hangt een keur aan kunst: Van fotografie tot schilderkunst en van glas tot sculpturen. 

Uit de krant