Afbeelding
Foto: Politie Hilversum

Hardleerse Bussumer twee keer in één nacht opgepakt in centrum Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Bussum opgepakt voor ordeverstoring. Nadat hij het politiebureau had verlaten met een boete was de koek nog niet op en moest hij vervolgens weer mee met de agenten.

De Bussumer werd opgemerkt in de ruimte waar de camerabeelden binnenkomen in het centrum van Hilversum. Rond 3.25 uur zag het cameratoezicht dat de man meerdere fietsen en een reclamebord op de grond gooide op de Groest. Met het politiebureau vlakbij werd hij snel staande gehouden.

Met een bekeuring voor baldadigheid op zak verliet de 19-jarige het politiebureau weer. Blijkbaar hadden de boete en de staandehouding weinig effect op hem gegooid, omdat hij fietsen uit de rekken pakte en op straat gooide. Dat gebeurde onder andere op de rijbaan van de Schapenkamp en het Oosterspoorplein, zo merkte wederom het cameratoezicht op. 

Toen hij voor de tweede keer agenten zag, koos de Bussumer het hazenpad en ging het spoor. De politie heeft spoorwegbeheerder ProRail direct gevraagd 'om met een aanwijzing te rijden', zoals de politie het omschrijft. Dat leidde tot een aanhouding ter hoogte van de Wilhelminastraat op het spoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer en het spoorlopen. 

Uit de krant